Sewer & Drain Cleaning

WC duguláselhárítás Budapesten

A WC duguláselhárítás legfontosabb tudnivalói

A WC az otthon egyik legtöbbet használt lefolyója, ahol a legnagyobb odafigyelés ellenére is gyakran keletkezhetnek dugulások. A kisebb eltömődések néhány házi praktika segítségével viszonylag könnyen orvosolhatók, de a rendszeresen visszatérő vagy komoly problémák megoldása mindenképpen szakember beavatkozását igényli. Ha szeretne többet megtudni arról, milyen lehetőségei vannak a vécécsésze dugulásakor, összefoglalónkból hasznos információkat kaphat.

Mi miatt dugulhat el otthona vécé lefolyója?

A WC dugulás okainak pontosabb megértésében sokat segíthet Önnek, ha tisztában van a vécé lefolyó működésével. A vécécsésze egy csavaros végű ültetőgumi felhelyezésével csatlakoztatható ahhoz a csonkhoz, amelyen keresztül a lehúzott szennyvíz távozni tud a csatorna irányába. Mivel a szennyeződések egy jelentős része már ezen a szakaszon elakad, így falbontásra általában nincs szükség. Különösen jó hír ez akkor, ha valamilyen nagyobb méretű tárgy, például egy WC illatosító indult meg a lefolyóban.

Kisgyermekeseknél a toalettbe dobott játékokkal még inkább vigyázni kell. Amennyiben mégis ez a helyzet áll fenn, a dugulást pumpával és más, mechanikus eszközzel nem szabad piszkálni, mert a tárgyak átnyomódhatnak a csonkon.

A dugulás leggyakoribb kiváltói viszont nem a véletlen balesetek, hanem az olyan, teljesen hétköznapi tényezők, mint a spórolás, a kemény víz vagy a vécébe dobott női tisztasági termékek. Ha valaki keveset öblíti a csészéjét, az összegyűlt vécépapír és egyéb maradványok rövid időn belül akadályokat képezhetnek a WC lefolyó oldalfalain. Hasonlóan veszélyes lehet a túl kemény víz, ami vízkőlerakódásokat hozhat létre nem csak a csészében, de magán a lefolyó falán is. Néha pedig a csészébe nem való, jó nedvszívó képességű egészségügyi termékek idéznek elő dugulásokat.

Mennyire hatásos a WC duguláselhárítás házilag?

Az eldugult WC könnyen felismerhető, mert általában jól látható és hallható jelei vannak. A víz ilyenkor jellegzetes bugyborékoló hang mellett próbál távozni a csészéből sikertelenül. A kisebb akadályok esetén a WC dugulás házilag is megszüntethető, betartva a legfontosabb óvintézkedéseket és alapelveket.

A vécé pumpa az egyik legismertebb duguláselhárító eszköz, ami a nem szilárd szennyeződések esetén hatásos megoldást kínálhat. A pumpa használata rendkívül egyszerű, a tölcsér le és fel történő mozgatása egy olyan vákuumot alakít ki a WC lefolyócső belsejében, ami képes elmozdítani a dugulást. A műveletet akár többször is megismételheti, egészen addig, amíg eredményre nem jut vele. A vécécsészét ezt követően érdemes egy meleg, de nem forróvizes átöblítésnek alávetni, amivel a zsírosabb maradványokat is feloldhatja. Figyelem! Soha ne öntsön lobogó forró vizet a WC-be, mert a hirtelen hőhatástól elpattanhat a csésze!

A csőgörény, mint szintén gyakori mechanikus duguláselhárítási eszköz, ma már szinte minden háztartásban megtalálható. A hajlékony, az egyik végén kampós csővel azonban óvatosan kell bánni. A pumpához hasonlóan, szilárd tárgyak elakadása esetén semmiképpen sem használható. A csövet végig kell vezetni a lefolyóban, és ahol a WC dugulás érezhető, óvatosan át kell törnie vele az akadályt. A legjobb viszont, ha az eszköz használatát sokat tapasztalt szakemberekre bízza.

A kézi eszközök mellett vásárolhat még bolti WC lefolyó tisztító szereket. Mivel egyes termékek erősen maró hatásúak lehetnek, figyeljen arra, hogy az alkalmazásuk közben kizárólag flakonokon feltüntetett utasítások szerint járjon el! Ha kell, viseljen védőfelszerelést és szellőztessen az adott helyiségben!

A házilag előállított szerek kevésbé veszélyesek, ugyanakkor elég hatásosak lehetnek bizonyos dugulások megszüntetésére. A háziasszonyok régóta kedvelt módszere a szódabikarbóna és ecet elegye, amely sűrű habjával képes betölteni a lefolyócsövet, így oldva a benne megtapadt szennyeződéseket. Ez a keverék akár a vízkő eltávolítására is bevethető, és a rendszeresen használata sem probléma. A lefolyóba először egy bögrényi szódabikarbónát kell öntenie, majd erre jöhet a valamivel kevesebb mennyiségben kimért ecet. Ha az ecet éppen nincs kéznél, citromlével is helyettesíthető.

A WC dugulás elhárítása esetén kedvelt alapanyag még a trisó, ami a különféle tisztítószerek megjelenése előtt nagy népszerűségnek örvendett a háziasszonyok körében. A trinátrium-foszfát kiváló vízkőoldóként nagy segítséget jelenthet a WC dugulás ellen és a rendszeres karbantartásában. Ráadásul az ára is kedvező, egy kilogramm már pár száz forintért vásárolható meg és ez a mennyiség nagyon sokáig kitart. A kívánt hatás elérése érdekében a lefolyóba három evőkanálnyi trisó után körülbelül egy bögre melegvizet kell önteni.

Egy viszonylag újfajta WC dugulás elleni szer a kóla. Az üdítő a benne található foszforsav miatt a nagyon kicsi és nem túl masszív szennyeződések ellen képes lehet felvenni a harcot. A folyadékot egyenesen a csészébe kell önteni, majd rövid várakozási idő után, meg kell próbálni lehúzni.

Amennyiben a lefolyóba olyan idegen tárgy került, amit kézzel nem tud eltávolítani, vagy a dugulások rendszeresen visszatérő problémákat okoznak, mindenképpen szakember segítségére van szüksége. Természetesen egy tapasztalt személy beavatkozása akkor is jól jöhet, ha egyáltalán nem szeretne ezekkel a házi módszerekkel kísérletezni.

Miért minket válasszon, ha gondok adódnak otthona lefolyóiban?

A cégünk Budapest és környékén biztosít Önnek duguláselhárítási szolgáltatásokat. A megbeszélt feladatokat, a kalkulált árak változtatása nélkül tisztességesen végezzük el. A munkatársaink mindig időben érkeznek és csak akkor távoznak az Ön otthonából, ha teljes mértékben elégedett az eredménnyel. A magasan képzett szakemberek nem hagynak félmunkát maguk után, ami a minőség mellett azt is jelenti, hogy feltakarítanak maguk után.

A WC duguláselhárítás és más szolgáltatásaink 24 órás ügyelet mellett, kedvező árakon vehetők igénybe. Hívjon minket bármikor, ha sürgős duguláselhárításra lenne szüksége!

Hívjon minket!

Üzenet küldés

info@sewerndrain.hu

Adatvédelmi tájékoztató
© All Rights Reserved 2021
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.