Sewer & Drain Cleaning

Tanácsok

Duguláselhárítás Házilag:

Talán az első és az egyik legfontosabb dolog, hogy ha csőgörényt vesz és otthon nekiesik a feladatnak akkor a szifont vegye le, amíg a szifon fent van addig a csőgörény sem tud messzire jutni. Az eldugult lefolyóba hiába dugja be, el fog akadni még a dugulás előtt és akkor csak idegesebben fog telefonálni. Rosszabb esetben a csőgörény még kárt is tehet a szifonban.

A duguláselhárítás házilag nem éppen egyszerű terület, vannak különböző házi módszerek és bolti lefolyótisztító vegyszerek, sőt csőgörény és “hobbi” lefolyó pumpa is.

Egy otthoni duguláselhárítás során a legtöbben egy WC pumpával próbálkoznak és ha nem megy akkor előveszik az ecet, trisó, szódabikarbóna, sütőpor érdekesebbnél érdekesebb kombinációit. Ez nem rossz gondolat, de csak ideiglenesen oldja meg a problémát. Ha hosszú távon szeretné megszüntetni a dugulást akkor kénytelen legalább a szifont szétszedni. A szifon szétszedése és kitakarítása nem egy bonyolult dolog, viszont vannak olyan esetek amikor ez nem ajánlott.

Ha például régiek a csövek, vagy maga a szifon akkor az törhet, a tömítések is elöregednek, volt már fém szifon ami széttört a kezünkben amikor le akartuk tekerni. A beépített kádaknak nem érdemes a házi duguláselhárítás módszereivel nekiesni, ha egy ellazult kis tömítés elmozdul akkor az csak ázás után szokott kiderülni.

Az Obiban és a Praktikerben általában lehet kapni egy kis méretű lefolyó tisztító pumpát, a hatásfoka valahol a wc pumpa és a csőgörény között van, nem hosszú távú megoldás de időnként elő lehet venni és házilag elhárítani vele a kisebb dugulásokat, sajnos a wc dugulásához kevés szokott lenni.

A WC dugulásait van, hogy megoldja egy kis meleg víz, az eldugult WC-be öntsön meleg vizet, majd ha már kicsit felmelegedett a porcelán akkor önthet rá forró vizet, ilyenkor a dugulások nagy része fél órán belül magától eltűnik. A dugulásnak ettől még oka volt, ajánlatos hívni egy duguláselhárító szakembert aki hosszú távon tudja orvosolni a problémát.

Ha mindenképpen amellett dönt, hogy a duguláselhárítást elintézi akkor próbálja meg a bolti vegyszereket, a zselatinos trutyik hajhoz a por alapúak pedig tömörebb dolgokhoz valók. Fontos, NE kezdje forró vízzel, semminek sem tesz jót ha hirtelen leforrázzák.

A bojlerben található általában 80 fokos víz elég, fokozatosan melegebb vizet engedjen hogy kicsit átmelegítse a porcelánt és a csöveket, addig nyugodtan forraljon a legnagyobb fazékban vizet, ha már felforrt a víz akkor engedjen egy utolsó adag meleg vizet a csapból, öntse be a duguláselhárító szert és utána forrázza csak le a dugulást.

Hívjon minket!

Üzenet küldés

info@sewerndrain.hu

Adatvédelmi tájékoztató
© All Rights Reserved 2021
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.