Mielőtt meg arról beszélnénk, hogy a lefolyótisztításnak hány féle módszere van először beszéljünk arról, hogy milyen a dugulás. Igen, még a dugulásnak is van milyensége. Milyen lehet egy dugulás? Lehet szerves alapú a dugulás. Ez azt jelenti, hogy a hajszálak, szőrszálak, különböző zsírok lerakódnak a lefolyóban, ezzel gátat szabva a víz szabad áramlásának. Ez általában szép lassan jön létre, folyamatos fennakadnak ezek a lehúzott anyagok amíg dugulást okoznak.

Van azonban olyan, amikor egy nagyobb tárgy szorul be a lefolyóba, és ott se le, se fel nem megy a víz. Ilyen eset az például, amikor a műanyag WC illatosító beleesik egy lehúzás során.

Mind a két esetet teljesen másféleképpen kell kezelni. Ez utóbbinál nyilvánvaló, hogy nem fogunk lefolyótisztító szert önteni a WC-be, mivel a tömör műanyagot nem fogja semmi sem feloldani. Ilyenkor mechanikusan kell cselekednünk. Ez azt jelenti, hogy vagy visszafelé megpróbáljuk kihúzni, vagy megpróbáljuk tovább tolni a csatornába, amely már sokkal szélesebb. A tolásnál magasnyomású mosókat szoktunk használni, amelyeknél kellő nyomás van ahhoz, hogy tovább tudják tolni az adott dugulást okozó tárgyat. Mi, duguláselhárító szakemberek általában ezeket a lefolyótisztító eszközöket szoktuk használni duguláselhárításra. Ha dugulása van, és szeretné, hogy tökéletesen legyen elhárítva, akkor hívjon fel minket!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük