Vajon hogyan tisztítsuk a konyhai lefolyónkat?
Mivel a konyhai lefolyó dugulását a legtöbb esetben a lefolyócső keresztmetszetét szűkítő
szennyeződéseknek köszönhetjük, éppen ezért a lefolyó állapotának kiemelt figyelmet kell kapnia. A
konyhai lefolyó, a vizesblokk karbantartásának első és legfontosabb eszköze egy egyszerű
filléres műanyag eszköz, a szűrő. Ugyanis a kisebb ételmaradékok, darabos szennyeződések könnyen
okoznak dugulást. Ezért a szűrő használatával már félúton járunk a probléma megelőzésében. A vízvezeték
szerelők általános tapasztalata, hogy gyakran dolgoznak olyan duguláson, amelyet egyszerű szűrővel meg
lehetett volna előzni.
Persze a csövek gyakori tisztítása a konyha, pontosabban a mosogató lefolyó esetében is fontos. Ebben a
helyiségben nem csak a vízkőre kell figyelnünk, hanem a zsíros szennyeződésekre is. Tehát a konyhai
lefolyó esetében az ecet-forróvíz kombináció, illetve a trisó alkalmazása lehet célravezető.
Érdemes tehát váltogatni a két szert. Emellett időnként ereszthetünk egy kis tiszta, forró vizet a lefolyóba,
mert a letapadt zsír egy részét ez a módszer is feloldhatja, de mosogató szerrel is elkeverhetjük a sima
forró vizet, hiszen ebben is találunk zsíroldót.
Időnként szedjük szét és tisztítsuk át a mosogatószifont. Forró, mosogatószeres vizet használjunk ehhez.
Ha a duguláselhárító szereket választjuk, legyünk óvatosak, mert a meleg vízben oldódó fajták
megköthetnek a mosogató lefolyócsövének falán, és szilárd akadályát képezhetik az átfolyó víznek. Éppen
emiatt is hasznos a már említett forróvizes öblítés.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.