A WC lefolyójában a gyakori használat miatt nagyon sokszor keletkezhetnek kisebb-nagyobb dugulások. Ezeket általában az otthon található eszközök és vegyszerek segítségével könnyedén el tudjuk távolítani. Vannak azonban olyan esetek, amikor mindenképpen szakember segítségét kell kérnünk. Ilyen lehet például, ha a probléma megszűnik ugyan, de kis idő elteltével újra jelentkezik. Szintén tapasztalt beavatkozást igényelnek a lefolyóba ejtett, kézzel ki nem szedhető masszív tárgyak.

Amennyiben az akadályt játékok, illatosítók, vagy egyéb eszközök jelentik, semmiképpen se próbáljuk meg azokat pumpával tovább nyomni a csatorna felé. A pumpálással ugyanis csak a falbontás nélküli duguláselhárítás lehetőségét tesszük kockára, miközben jelentős anyagi kárt okozhatunk. A felmérések szerint a WC duguláselhárítás Budapest területén elég nagy arányban arról szól, hogy az ilyen problémákat oldja meg a szakember.

Ebben a rövid összefoglalóban most elsősorban arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy némi törődéssel, rengeteg problémás szituációtól óvhatjuk meg a vécénket.

Mit tehetünk a WC dugulásának elkerülése érdekében?

Az egyik legfontosabb szabály, amit be kell tartanunk, hogy a csészébe kizárólag az oda való dolgokat dobjuk. Nem kerülhetnek bele a női tisztasági termékek, a különféle csomagolóanyagok, a nem oldható vécépapírgurigák, és a szennyeződésektől hemzsegő felmosóvíz sem. Utóbbi a hajszálak és szöszök miatt különösen sok problémához vezethet. Akadnak olyan tulajdonsok is, akik egyfajta konyhamalacként használják az illemhelyet, vagyis ételmaradékokat és zöldhulladékot hajítanak a lefolyóba. Ezek szakszerű és környezetbarát elhelyezésére manapság már számtalan megoldás létezik.

Gyakori jelenség még a kemény víz okozta dugulás. Annak ellenére, hogy hazánkban a vizek nagy része megfelelő lágyságú, a vízkő idővel bárhol megjelenhet. Ha szeretnénk a csészénket és a lefolyónkat biztonságba tudni, havonta minimum egyszer célszerű egy alapos tisztítást elvégeznünk. Ahol keményebb a víz, ott sűrűbben is lehet vízkőteleníteni. Ehhez használhatunk bolti vegyszereket, de, ha nem kívánunk túl sokat költeni, az otthon található szódabikarbóna és ecet keveréke is bőven megteszi a hatását.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük