A WC dugulása az egyik legkellemetlenebb probléma, ami az otthonunk lefolyóit érintheti. Mivel általában mindig akkor keletkezik, amikor rohannánk valahova, érdemes néhány trükkel tisztában lennünk. Bár a házi praktikák többsége nem kínál minden helyzetre megoldást, a kisebb akadályokat képesek lehetnek gyorsan megszüntetni. A segítségükkel előfordulhat, hogy mégsem lesz szükség a WC duguláselhárító szakember munkájára.

Bolti vegyszerek és házi keverékek

Vannak közöttünk olyanok, akik felkészülve a váratlan eseményekre, folyamatosan kézközelben tartják a háztartási boltokban vásárolt toalett duguláselhárító szereket. Ezek használata viszonylag egyszerű, hígítással, vagy anélkül, bele kell önteni őket a WC lefolyóba és némi várakozást követően már le is öblíthetők a feloldott dugulással együtt.

Az ilyen szereknek kétféle típusa létezik, a lúgos és a savas tulajdonságokkal rendelkező termékek. A lúgos lefolyótisztítók a savas változatokkal ellentétben nem csak folyadékként, de granulátum formájában is megvásárolhatók. Az apró szemcsék hígítására azonban nagyon figyelni kell, mert a lefolyóba került kisebb-nagyobb rögök megtapadva a WC lefolyó vezetékiben, idővel maguk is akadályokat képezhetnek. A savas vegyszereket pedig kizárólag a flakonon feltüntetett biztonsági intézkedések betartásával lehet alkalmazni, jó szellőzés mellett.

A házi tisztítószerek az otthon felellhető alapanyagok felhasználásával bármikor előállíthatók. Az egyik legnépszerűbb keverék ecetből és szódabikarbónából hozható létre. A kettőből egy olyan hab alakul ki, ami remek WC duguláselhárító hatással rendelkezik. Mivel a lefolyóban teljes mértékben kitölti a rendelkezésére álló helyet, a tisztításból egy apró felület sem maradhat ki. Az ecetet akár citromlével is pótolhatjuk, ami ráadásul a kellemes citrusosos illatával könnyedén elfedi a szagokat. Hasonlóképpen működik a sütőpor és ecet páros is akkor, ha se citromlé, se pedig szódabikarbóna nincs otthon.

WC duguláselhárítás – mikor kell szakembert hívnunk?

duguláselhárítás WC esetében sem mindig könnyű munka, hiszen akadhatnak olyan problémás helyzetek, amikor a házi praktikák már kevésnek bizonyulnak. Ilyen lehet, ha valamilyen idegen tárgy szorult a lefolyóba, vagy, ha a dugulások az átmeneti javulás ellenére folyamatosan visszatérnek.  Ilyenkor, lakjunk bárhol az országban, Budapesten vagy vidéken, olyan megbízható szakemberre van szükségünk, aki villámgyorsan és precízen dolgozik, kedvező árak mellett.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük